Jouw verhaal

Iedere hardloper loopt op zijn/haar eigen manier en met een eigen doel en eigen favoriete trainingen. De een loopt om af te vallen en is blij als zijn/haar training over is. De ander beult zichzelf het liefst helemaal af met een intervaltraining tot de braakneigingen het lopen onmogelijk maken. Weer een ander gedijt het beste op duurloopjes waar anderen zich in godsnaam van afvragen waar die persoon de tijd vandaan haalt.

Wat al deze modi bint: het is jouw verhaal. Jij bent degene die op dat moment daar is en nergens anders. Jij navigeert. Jij versnelt. Jij hijgt naar adem. Jij baalt van je hoge hartslag. Jij geniet van de zon. Jij geniet van je nieuwe schoenen. Jij creëert een nieuwe herinnering.

Of het nou een stuk asfalt langs een zaaddodende N-weg is, een openbare fietspad in een park of een idyllisch trailpad door een bos: jij maakt wat er gebeurt. Jouw voetstappen op dat moment op dat pad creëren een verhaal. Jouw pad. Jouw verhaal.

Ik loop zelf dagelijks, gemiddeld 15km per dag. Dat is natuurlijk relatief veel. Dat kost tijd. Ik vergeet wel eens dat het in me opnemen van de omgeving een heel belangrijk onderdeel is van de initiële reden dat ik überhaupt ben gaan lopen. Ik heb het nodig om buiten te zijn en om alle verhalen van een chaotisch leven op een rijtje te zetten. Geen computer, geen muziek, geen communicatie.

Precies 1 km hardlopen van mijn huis begint een oase aan groen natuurgebied, uitdagende stukjes trail, prachtige vaarten en stukken fietspad zo strak als een biljartlaken. Hier kan ik ideaal tot mezelf komen.

Als ik op Google Maps kijk is het een groene vlek waar een blauw puntje 1 km van verwijderd is.

Zodra ik mijn hardloopschoenen heb aangetrokken en ik doe een warming-up van 1 km, transformeert het in een groen decor. Ik bepaal wat er binnen dat decor gebeurt. Want ik loop daar. Het is mijn verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *